EVAlutie : het grootste onbenutte potentieel van de eeuw - Vanderlinden, Kristel, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2024)
Een boek over het consumentengedrag van vrouwen en het inzetten van marketing die hierop inspeelt. Kristel Vanderlinden onderzoekt hoe technologische, medische en economische ontwikkelingen vrouwen vaak negeren, terwijl zij de helft van de wereldbevolking uitmaken en hun invloed op aankoopbeslissingen groot is. Slechts een klein deel van R&D-investeringen richt zich op vrouwen, terwijl bedrijven die dat wel doen, groei ervaren. Vanderlinden benadrukt het onbenutte potentieel van vrouwen en biedt strategische inzichten voor de toekomst. 'Women economics' wordt volgens haar steeds belangrijker voor innovatiespecialisten en investeerders. De auteur deelt haar visie op de rol van vrouwen in sectoren als FemTech, FemHealth, FemSports en FemFinance.
Keywords: Economie en vrouwen; Innovatie; Ondernemingen; Vrouwenemancipatie