Behoud en herstel : restauratie-technieken en monumentenzorg. - Janssen, Corneille F., ....- (Haarlem : Fibula-Van Dishoeck, 1980)
Het doel van de auteur is geweest het schrijven van een technisch studieboek voor het restaureren van oude gebouwen. Naast de theoretische vakkennis van de schrijver zijn ook veel praktische ervaringen, opgedaan op de bouwplaats, in dit boek vastgelegd. Daarmede is een werk tot stand gekomen dat voor beoefenaren van het restauratieberoep van grote waarde is. De vele goede tekeningen en foto's verhogen in aanzienlijk mate nog de waarde van het boek. Vrijwel alle aspekten van het restaureren komen ter sprake in begrijpelijke taal. Konkluderend kan gezegd worden dat het boek in een duidelijke behoefte zal voorzien en dat het de kwaliteit van het behouden en gerestaureerde monument gunstig zal beïnvloeden. (NBD|Biblion recensie, Ir. A. Buddingh)
Keywords: Architecture -- Conservation and restoration -- Netherlands; Monumentenzorg; Monuments -- Conservation and restoration -- Netherlands