De droomduiding - Freud, Sigmund, 1856-1939; Graftdijk, Thomas, 1949-1992; Oranje, Wilfred (Willem George Frederik Lodewijk), 1951-2011 (Meppel : Boom, 1987)
Voor de vertaling van deze uitgave is uitgegaan van de Gesammelte Werke (1987) en de Standard Edition (Londen 1978). Daarin zijn tekstwijzigingen van Freud en voetnoten - sinds 1900 - verwerkt. Nieuw ten opzichte van de laatste Nederlandse editie uit 1987 (a.i. 88-06-201-5) is de inleiding van prof. Stroeken die de lezer wegwijs maakt in het belang, het theoretisch model en de techniek van de droomduiding. Daartoe verwijst hij ook naar de registers die de besproken dromen, symbolen, vergelijkingen en zegswijzen toegankelijk maken. De woordenlijst van psychoanalytische termen is nu weggelaten. Deze editie die rekening houdt met de varianten uit vorige uitgaven, beslaat zeven hoofdstukken waarin Freud uitvoerig ingaat op de functie, het materiaal, de bronnen en de werkwijzen van dromen. De wetenschappelijke uitgave van dit baanbrekende werk is door de adequate vertaling, de inleidingen en de registers toegankelijker geworden voor een geschoolde lezerskring. © NBD Biblion
Keywords: Psychoanalyse -- Handboeken en inleidingen