Organisatiestructuren. - Mintzberg, Henry, 1939-; Utrechtse Vertaal Associatie (Schoonhoven : Academic Service, 2003)
Vijf basisstructuren van organisaties worden geanalyseerd, met als centrale vraag: waarom en hoe zijn effectieve organisaties geworden zoals ze zijn? Daarbij worden overigens ook ineffectieve organisaties onder de loep genomen. De auteur bouwt als het ware een organisatie, van eenvoudig tot zeer ingewikkeld. Problemen die zich kunnen voordoen worden in hapklare brokken aangepakt.
Keywords: Organisatieleer; Organisatiestructuur