De gevelarchitectuur van de welvaartstaat : ongelijke toegang tot de gezondheidszorg - Steunpunt Samenleving en Gezondheid; Louckx, Fred, ....- (Brussel : VUB press, 1995)
InhoudsopgaveDeel 1: De sociologische, economische en juridische benaderingswijze* Financiële toegangsdrempels in de gezondheidszorg. Pleidooi voor een maatschappelijke vraagstelling.* Ongelijke toegang tot de gezondheidszorg: een economische benadering.* Ongelijke toegang tot de gezondheidszorg. Juridisch-ethische aspecten van keuzen in de gezondheidszorg.Deel 2: Onderzoeksresultaten* Sociaal-economische status en differentieel gebruik van gezondheidszorgvoorzieningen.* Doorlichting van de wijze waarop OCMW's te maken hebben met terugbetaling van medische kosten.* Ziektekosten zeer ongelijk verdeeld en/of ongelijke toegang tot de gezondheidszorg* De 140 000 niet-verzekerden tegen ziekte en invaliditeit: over wie gaat het, wat is het nut van deze statistiek en welke verbeteringen kunnen er in aangebracht worden?* Verloskundige en perinatale problemen bij patiënten zonder sociale bescherming.Deel 3: Ervaringen uit de praktijk* Interventies van Kind en Gezin op het vlak van de toegankelijkheid van preventieve kinderzorg.* De gezondheidsproblematiek in de werking van de Cirkel.* ATD Vierde Wereld en de gezondheidsproblemen van haar leden.
Keywords: Gezondheidszorg