Moe in tijden van stress : luisteren naar het chronischevermoeidheidssyndroom - Van Houdenhove, Boudewijn, ....- (Tielt : Lannoo, 2001)
Chronische vermoeidheid lijkt op weg om dé kwaal te worden van deze tijd. Bij wie eraan lijdt, wordt meestal geen lichamelijke verklaring gevonden. Uiteindelijk krijgt hij of zij - vaak na lang "shoppen" in de geneeskunde - het etiket "chronisch vermoeid" opgeplakt. Wat is er met deze mensen aan de hand? Zijn ze ten prooi gevallen aan een nieuw virus, aan een moeilijk opspoorbare bacterie? Of... zit het misschien tussen de oren? Prof. Van Houdenhove wordt algemeen erkend als een autoriteit op het vlak van CVS. Hij publiceert hierover in internationale vaktijdschriften. Maar bovenal luistert hij naar het verhaal van de patiënten. Hij is ervan overtuigd dat daar de sleutel zit om hun klachten, én hun ernstige lijden te begrijpen. In Moe in tijden van stress schrijft hij zijn ervaringen neer. Hij beschrijft het verband tussen CVS en onze drukke tijden, en breekt een lans voor een brede kijk op deze moderne kwaal, waardoor de onvruchtbare discussie over "somatische" versus "psychische" oorzaken overbodig wordt.
Keywords: CVS (syndroom).; Fibromyalgie