Een samenleving onderzocht : methoden van sociaal-wetenschappelijk onderzoek - Billiet, Jaak, 1942-; Waege, Hans, 1968- (Antwerpen : Standaard, 2001)
1. Inleidng 2. Cycli in het empirisch onderzoek 3. Het onderzoeksplan 4. Operationaliseren 5. Experimentele designs 6. De selectie van de eenheden: steekproeven 7. De gestandaardiseerde vragenlijst 8. Dataverzameling: gestandaardiseerde interviews en zelf-in- te-vullen vragenlijsten 9. Kwalitatief onderzoek en dataverzameling door open interviews 10. Werken met secundaire kwantitatieve data
Keywords: Sociaal-wetenschappelijk onderzoek