Rope skipping in school en club - De Ridder, Nadine, ....- (Gent : Publicatiefonds voor Lichamelijke opvoeding, 2000)
'Voor u ligt het eerste Nederlandstalige boek over Rope Skipping. Omdat er nergens ter wereld een didactische handleiding over deze sport te vinden was, besloot ik om, vanuit mijn ervaring als beoefenaar en lesgever Rope Skipping, alle bruikbare didactische tips neer te schrijven en te bundelen. Er was immers duidelijk nood aan een praktisch werk voor leraren en beginnende clubtrainers. Het werd een werk van lange adem om de vele variaties en de vaak ingewikkelde bewegingen zo duidelijk mogelijk te beschrijven. Het nodige beeldmateriaal kon ik verzamelen met de hulp en de steun van de Bond voor Lichamelijke Opvoeding' (Nadine de Ridder) Dit boek omvat een groot aantal variaties op het gewone touwtjespringen, maar ook op het springen met twee of drie personen tegelijk en het gebruik van verschillende touwen en touwlengten. De zogenaamde 'tricks', zoals bijvoorbeeld de 'Double Dutch', worden uitvoerig besproken en met behulp van tekeningen en zwart-witfoto's toegelicht. In het laatste hoofdstuk worden diverse spelletjes met springtouwen weergegeven. Een goede didactische handleiding van deze nieuwe sport, die zowel voor de school als voor de sportvereniging bedoeld is.
Inhoudsopgave : Hoofdstuk 1 : Single rope Hoofdstuk 2 : Tricks met 2 springers in 1 touw Hoofdstuk 3 : Double Dutch Hoofdstuk 4 : Chinese Wheel Hoofdstuk 5 : Spelletjes met springtouwen
Keywords: Rope skipping