Armoede en basisonderwijs : een actie-onderzoek in opdracht van de Koning Boudewijnstichting - Verhaeghe, Jean-Pierre, 1957-; RUG. Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. Vakgroep Onderwijskunde (Brussel : Koning Boudewijnstichting, 2000)
1. ONDERZOEKSOPZET(1.1. Probleemstelling en algemeen kader - 1.2. Selectie van deprojectscholen - 1.3. Begeleiding op maat van de projectscholen) 2. DE BEGINSITUATIE: SYNTHESE VOOR DE ELF PROJECTSCHOLEN(2.1 Communicatie met de ouders - 2.2. Bevorderen van welbevinden enbetrokkenheid bij de leerlingen) 3. ACTIES(3.1. De school dichter bij thuis brengen - 3.2. Thuis dichter bij deschool brengen - 3.3. Vragenlijst voor ouders - 3.4. Pedagogischestudiedag) 4. SCHOOLCULTUUR ALS BEINVLOEDENDE FACTOR4. Schoolcultuur als beïnvloedende factor(4.1. Het type schoolhoofd - 4.2. Doelgerichtheid van de school - 4.3.Relaties tussen de leerkrachten) 5. EVALUATIE EN SYNTHESE VAN DE BEVINDINGEN(5.1. Terug naar de uitgangspunten - 5.2. Evaluatie en bevindingen vanhet onderzoek - 5.3. Verdere perspectieven: naar een realiteitsgericht enrealiteitsbetrokken onderwijs) Bibliografie
Keywords: Kansarmen en onderwijs; Sociale agogiek -- Armoedebestrijding en samenlevingsopbouw