Ruimten van cultuur : van de straat over de markt naar het podium - Laermans, Rudi, 1957- (Leuven : Van Halewyck, 2001)
DE PUBLIEKE STAD - Brussel, mijn hoofdstad - De straat als thuis: over rondhangende jongens, publieke ruimte en stedelijkheid - De provinciestad gedachtHET THEATER ALS VRAGENSTELLER - Zwijgen tot in de eeuwigheid: over de carnavaleske podiumkunst van Jan Fabre - Voorbij Brecht?: over de verstemde speelstijl van De Tijd - De idiotie van het menselijke: over het werk van Jan Lauwers en NeedcompanyRONDOM DE KUNST - Geld maakt vrij: over geld, communicatie en kunst - Kleine verschillen, grote gevolgen: over kunst, markt en politiek - Het podium bevraagd: over kunst, hedendaagsheid en techniekDE KLANKKAST VAN DE KRITIEK - Lof van het gebabbel: of de hybride kunst van het spreken over kunst - Kritiek als afscheid van de intellectueel - Neokritiek en straatliberalisme
Essays
Keywords: Culture; Cultuurfilosofie; Cultuursociologie; Kunst en maatschappij; Open spaces; Public spaces; Sociology; Theater -- Vlaanderen