Hogescholen enkele jaren na de fusie - Verhoeven, Jef C., 1941-; Devos, Geert, 1960-; Smolders, Carine, 1967- (Antwerpen : Garant, 2002)
In 1994 werd niet enkel de structuur van de hogescholen in Vlaanderen veranderd. Tevens werden de 164 hogescholen die in dat jaar nog bestonden, aangezet tot fusies. Dit proces werd niet in één stap bereikt. Ook na de eerste fusiegolf werden tussen sommige hogescholen nog fusies doorgevoerd. Het is dus belangrijk om een beeld te krijgen van de problemen die zich kunnen voordoen tijdens een fusie en te weten hoe docenten en beleidsvoerders op deze problemen reageren.In dit boek wordt onderzocht hoe beleidsvoerders en docenten in hogescholen de fusie beleefd hebben en hoe zij met de problemen die zij daarbij ontmoetten, omgingen.Dit onderzoek ligt in het verlengde van het onderzoek Bestuur en medezeggenschap in Vlaamse Hogescholen dat vorig jaar gepubliceerd werdHet besteedt wel meer aandacht aan de zorgen van de docenten bij dit proces.
Keywords: Education, Higher -- Belgium -- Flanders; Lerarenopleiding -- Algemeen; Niet-universitair hoger onderwijs; Onderwijsbeleid -- Niet-universitair hoger onderwijs -- Vlaanderen