Hinkelspel : rechten van het kind in de bijzondere jeugdzorg - D'Hauwe, Rosette, 1943- (Berchem : EPO, 1997)
1.Hinkelspel Over kinderen in gevaar - Dedecreten bijzondere jeugdzorg: de nieuwe wind - Gezinsgericht werken - Is gezinsgericht werken altijd mogelijk? - Psychiatrie - De rechtspositie van de jongere - Pleegzorg - Gezinsgericht werken en arme gezinnen - Het kind tussen ouders en pleegouders - Het BLO en de bijzondere jeugdbijstand - De decreten en de werking van het comité bijzondere jeugdzorg 2. Oude wijn in nieuwe zakken? Een kort historisch overzicht: van kinderbescherming tot jeugdbijstand - De decreten en hun gevolgen - Sociale diensten en consulenten - Pijnpunten - Budget - Kijken naar de toekomstd Noten Bibliografie
Keywords: Jeugdbescherming; Jeugdzorg; Rechten van het kind; Sociale agogiek -- Jeugdbescherming en kinderrechten