Handboek eetstoornissen - Vandereycken, Walter, 1949-; Noordenbos, Greta, 1951- (Utrecht : Tijdstroom, 2002)
In dit boek hebben twee redacteuren, één uit Leiden en één uit Leuven, het werk van maar liefst twee dozijn auteurs (artsen, psychologen, psychotherapeuten en anderen) tot één geheel gemaakt. Alle facetten van anorexia, boulimie en andere eetstoornissen worden behandeld: hoe ze ontstaan, hoe vaak ze voorkomen, op welke verschillende manieren ze behandeld kunnen worden, sociale en andere omstandigheden (gezinsssituaties, partnerrelaties en dergelijke). Uiteraard met literatuuropgaven, maar merkwaardigerwijs zonder register; sommige hoofdstukken ook met nuttige adressen. (Dr. H.S. Verbrugh) © NBD Biblion
Keywords: Eetstoornissen; Ontwikkelingspsychologie -- Speciale problemen