Beeldschermteksten schrijven - Huigen, Martina, ....- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2003)
Over dit actuele onderwerp is de laatste jaren zeker al een tiental uitgaven verschenen. Dit boekje zet de "do's en don'ts" nog eens op een rij en begint daarbij echt aan de basis. Hoewel de TaalAnkerserie zich richt op communicatie op de werkvloer, richt dit boekje zich op wie echt geen idee van het world wide web heeft. Maar wie zich regelmatig met webteksten bezighoudt of professioneel een eigen website wil vullen, zal eerder voor een uitgebreider boek kiezen, zoals 'Wijzer op het web' van Rob Punselie*. Nergens verrassend of zelfs maar boeiend, is dit boekje van Martina Huigen niet interessant voor wie zich professioneel met tekst bezighoudt. Door de compacte opzet kan het misschien een rol vervullen voor onzekere mensen die privé een site willen maken, bijvoorbeeld voor hun stichting, en bang zijn om te beginnen of om iets over het hoofd te zien. Voorbereiding, structuur, opbouw, vormgeving en formulering komen aan de orde.
Keywords: Webteksten schrijven; Interne communicatie; Internet ( computernetwerken ) -- Teksten voor websites -- Nederlandse taal; Teksten op beeldscherm