Modern English pronunciation : a practical guide for speakers of Dutch - Collins, Beverley, 1938-2014; Simon-Vandenbergen, Anne-Marie, 1949- (Gent : Academia press, 2000)
Een verzameling uitspraakoefeningen op moderne Brits-Engelse uitspraak, specifiek gericht op studenten met een Vlaamse tongval. Het boekje bevat tips en richtlijnen om klinkers en medeklinkers in perfect Engels uit te spreken. Ook intonatie en klemtoon vergeet men niet. De kern van het boekje zijn de oefenzinnetjes die het mogelijk maken om de uitspraak zelf te verbeteren. Op die manier kan Modern English Pronunciation klassikaal maar ook voor zelfstudie worden gebruikt. De bijhorende CD bevat de correcte uitspraak van alle oefeningen.
Keywords: Engelse spraakkunst; Engelse taal -- Uitspraak -- Compact discs; Engelse taal -- Uitspraak; Engelse uitspraak