Medische immunologie - Benner, Robbert, ....-; van Blokland, S. C. A., ....-; van Dongen, J. J. M., ....- (Maarssen : Elsevier gezondheidszorg, 2003)
Inhoudsopgave 1 Weerstand en immuniteit 2 Structuur en organisatie 3 Immunoglobulinen 4 Histocompatibiliteit 5 De genetische basis van antigeenreceptordiversiteit 6 Activatie, co-stimulatie en adhesie 7 Cytokinen 8 Complement 9 Differentiatie van lymfocyten 10 Cellulaire immuunreacties 11 Humorale immuunreacties 12 Afweer tegen micro-organismen 13 Immuno-neuro-endocriene interacties 14 Immunodeficiënties en infectieziekten 15 Beschadiging van cellen en weefsels door het immuunsysteem 16 Auto-immuniteit en auto-immuunziekten 17 Allergie 18 Transplantaatafstoting 19 Leukemieën en maligne lymfomen 20 Geschiedenis van immunologie
Keywords: Immunologie