De reclamejongens : over verleiding in reclame, media en politiek - Vanspauwen, Bruno, 1959- (Leuven : Van Halewyck, 2003)
In De reclamejongens legt Bruno Vanspauwen uit hoe de reclame- en marketingtechnieken van de bedrijfswereld jarenlang werden verguisd, maar nu ook hun ingang vinden in andere sectoren zoals media en politiek. Dat kan ook niet anders. Al wie iets te verkopen heeft, of dat nu materiële of immateriële producten zijn, streeft naar publieke aandacht en naar een positief publiek imago. Daar wordt stelselmatig aan gewerkt, en zeker niet alleen via reclame. Vandaag duiken overal reclamejongens op, vooral daar waar we ze niet verwachten. En ze gaan soms te werk op een manier die de grenzen van de klassieke reclame overschrijdt. De reclamejongens verschaft u een inzicht in de methodes van al wie u tracht te verleiden om iets te kopen of in iets te geloven. En verkent het schemergebied waar verleiding omslaat in misleiding.
Keywords: Reclame