De schoonheid van het verschil : waarom mannen en vrouwen verschillend en hetzelfde zijn - Delfos, Martine (Martine France), 1947- (Lisse : Harcourt, 2004)
De auteur, psychologe, psychotherapeute en publiciste, beschrijft in dit boek, waarvan de eerste editie in 2004 verscheen, hoe verschillen tussen mannen en vrouwen met elkaar samenhangen en hoe deze betekenis hebben vanuit de evolutionaire rol van de seksen. Het boek wil daarmee in de eerste plaats inzicht bieden in verschillen en overeenkomsten in het functioneren van mannen en vrouwen en in de betekenis hiervan voor de relatievorming. Pas wanneer de verschillen tussen de seksen op waarde worden geschat, wordt bovendien emanciperen 'met de biologische stroom mee' mogelijk. In opeenvolgende edities werd de tekst aangevuld met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ook in deze vijfde editie is de inhoud op belangrijke punten aangepast en geactualiseerd. Een veelomvattend en wetenschappelijk verantwoord, maar vooral ook prettig leesbaar en toegankelijk boek over sekseverschillen, zowel boeiend voor therapeuten als voor een algemeen, geïnteresseerd lezerspubliek. Het boek bevat een uitgebreide literatuurlijst, register en verklarende woordenlijst. © NBD Biblion
Keywords: Sex differences (Psychology).