De jeugdvoetballer beter begeleiden! Ghent Youth Soccer Project - Philippaerts, Renaat, 1970-; Cauwelier, Dominique, ....-; Vaeyens, Roel, 1978- (Gent : Publicatiefonds voor Lichamelijke opvoeding, 2004)
Een deskundig team onder leiding van professor Philippaerts van de Universiteit Gent heeft gedurende jaren onderzoek verricht op het gebied van jeugdtraining en heeft hierin werkelijk baanbrekend werk geleverd, waarvan dit boek de neerslag is. Naast technische en tactische vaardigheden gekoppeld aan de laatste nieuwe inzichten van de trainingsleer is er in dit werk ruimte voor een duidelijke visie op jeugdvoetbal. In deze visie staat de jeugdige speler als voetballer en als mens centraal. In dit boek wordt tevens aandacht besteedt aan ontluikende talenten, waardoor deze meer mogelijkheden en vrijheid krijgen om zich verder te kunnen ontwikkelen. De trainingsvormen zijn zo opgebouwd dat er altijd gewerkt wordt met een bal, een kleinere ruimte, richting, tijd, tegenstander, medespeler, spelregels en spanning van winst of verlies. De voorgestelde trainingen zijn bovendien kindvriendelijk en bezitten een voetbaleigen sfeer. "De jeugdvoetballer beter begeleiden!" is een standaardwerk dat onontbeerlijk is voor allen die zich bezighouden training van jonge voetballers
Inhoudsopgave : Hoofdstuk 1 : Talentidentificatie en -begeleiding in het Ghent Youth Soccer Project Hoofdstuk 2 : Maturiteit en de jeugdvoetballer Hoofdstuk 3 : Uithouding Hoofdstuk 4 : Kracht en snelheid Hoofdstuk 5 : Lenigheid Hoofdstuk 6 : Techniek Hoofdstuk 7 : Antropometrie Hoofdstuk 8 : Leeftijdsgerelateerde profielschalen Hoofdstuk 9 : Trainen en coachen van jeugdspelers Hoofdstuk 10 : Uitgewerkte trainingen
Herkomst: Ex libris Marc Maes
Keywords: Voetbal