Kinder- en jeugdpsychiatrie : psychopathologie - Verhulst, F. C. (Frank Cornelis), 1951-; Verheij, Fop, 1949- (Assen : Van Gorcum, 2003)
Inhoudsopgave 1 Psychopathologie bij jonge kinderen 2 Stoornissen van de motoriek 2.1 Ticstoornissen 2.2 Stereotypien 3 Impulscontrolestoornissen 3.1 Gokverslaving 3.2 Trichotillomanie 4 Ontwikkelingsstoornissen 4.1 Autisme 4.2 Rett-syndroom 4.3 Desintegratieve stoornis van de kinderleeftijd 4.4 Stoornis van Asperger 4.5 Pervasieve ontwikkelingsstoornissen niet anders omschreven 4.6 Psychiatrische stoornissen bij verstandelijk gehandicapten 4.7 Psychiatrische stoornissen en leerstoornissen 4.8 Stoornissen van taal en spraak 4.9 Selectief mutisme 5 Externaliserende stoornissen 5.1 Aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornissen (ADHD) 5.2 Oppositioneel opstandige en antisociale gedragsstoornissen 6 Somatoforme stoornissen en andere stoornissen gepaard gaande met ernstig lichamelijk lijden 6.1 Somatoforme stoornissen 6.2 Conversiestoornis 6.3 Anorexia en boulimia nervosa 6.4 Slaapstoornissen 6.5 Enuresis en encopresis 6.6 Delier 6.7 Psychiatrische stoornissen ten gevolge van lichamelijke aandoeningen
6.8 Psychiatrische stoornissen bij sensore handicaps 7 Angststoornissen 7.1 Separatieangststoornis 7.2 Gegeneraliseerde angststoornis 7.3 Paniekstoornis 7.4 Specifieke fobie 7.5 Sociale fobie 7.6 Obsessieve compulsieve stoornis 7.7 Posttraumatische stressstoornis 8 Stemmingsstoornissen 8.1 Depressie en dysthymie 8.2 Bipolaire stoornis 8.3 Sucidale gedachten, sucidepogingen en sucide 9 Dissociatieve stoornissen 10 Psychotische stoornissen 10.1 Schizofrenie 10.2 Andere psychotische stoornissen 11 Persoonlijkheidsstoornissen 12 Aanpassingsstoornis 13 Middelenmisbruik 14 Genderidentiteitsstoornis en seksuele stoornissen 14.1 Genderidentiteitsstoornis 14.2 Seksuele stoornissen 14.3 Seksuele problematiek bij endocriene stoornissen 14.4 Seksuele problematiek bij psychiatrische stoornissen: risicogroepen 15 Problematische gezinsrelaties 15.1 Psychische problemen bij kindermishandeling (waaronder verwaarlozing en seksueel misbruik) 15.2 Psychische problemen bij verwenning en/of overbescherming 15.3 Problematische
Broer-zusrelaties
Keywords: Jeugdpsychiatrie; Kinderpsychiatrie; Medische psychologie -- Kinderpsychiatrie; Psychopathologie -- Jeugd; Psychopathologie -- Kinderen