Sesam Atlas van de biochemie - Koolman, Jan, ....-; Röhm, Klaus-Heinrich, ....-; Wirth, Jürgen, ....-; Keizer, Hans, ....- (Baarn : Sesam, 2004)
Inhoudsopgave. CHEMISCHE BASISSTOF. Chemie. Fysische chemie. BIOMOLECULEN. Koolhydraten. Lipiden. Aminozuren. Peptiden en eiwitten. Nucleotiden en nuclenezuren. STOFWISSELING. Enzymen. Stofwisselingsregulering. Energiestofwisseling Koolhydraatstofwisseling. Lipidestofwisseling. Eiwitstofwisseling. Stofwisseling van nucleotiden. Porfyrinestofwisseling. CELORGANELLEN. Beginselen. Cytoskelet. Celkern. Mitochondrin. Biologische membranen. ER en Golgi-apparaat. Lysosomen. MOLECULAIRE GENETICA. Gentechnologie. WEEFSELS EN ORGANEN. Spijsverteringsstelsel. Bloed. Immuunsysteem. Lever. Nieren. Spieren. Bindweefsel. Hersenen en zintuigen. VOEDING. Voedingsstoffen. Vitaminen. HORMONEN. Hormoonsystemen. Lipofiele hormonen. Hydrofiele hormonen. Andere signaalstoffen. GROEI EN ONTWIKKELING. Celproliferatie. Virussen. METABOLE KAART. Metabole kaart. Enzymlijst met verklaring. Afkortingen. Grootheden en eenheden
Keywords: Biochemie