Inleiding in de kinder- en jeugdpsychiatrie. - Verhulst, F. C. (Frank Cornelis), 1951- (Assen : Van Gorcum, 2002)
Inhoudsopgave 1 Onderzoek en diagnostiek 2 Autisme en aan autisme verwante contactstoornissen ('Pervasieve Ontwikkelingsstoornis') 3 Verstandelijke handicap 4 Taal- en spraakstoornissen 5 Leerstoornissen 6 Aandachtsstoornissen en hyperactiviteit 7 Antisociale gedragsstoornissen 8 Enuresis en encopresis 9 Anorexia nervosa en boulimia nervosa 10 Slaapstoornissen 11 Tics 12 Gender-identiteitsstoornis 13 Psychiatrische stoornissen bij het jonge kind 14 Stemmingsstoornissen 15 Angststoornissen 16 Lichamelijke klachten en symptomen: de somatoforme stoornissen 17 Obsessief-compulsieve stoornis (Dwangneurose) 18 Suïcidaal gedrag 19 Middelenmisbruik 20 Verwaarlozing, mishandeling en seksueel misbruik 21 Psychiatrische aspecten van hersenaandoeningen 22 Psychosen in de adolescentie
Keywords: Jeugdpsychiatrie; Kinderpsychiatrie; Medische psychologie -- Kinderpsychiatrie