Kinder- en jeugdpsychiatrie : onderzoek en diagnostiek - Verheij, Fop, 1949-; Verhulst, F. C. (Frank Cornelis), 1951- (Assen : Van Gorcum, 2003)
Inhoudsopgave1 De opkomst van de kinder- en jeugdpsychiatrie2 Principes3 Van multidisciplinair onderzoek naar interdisciplinair denken4 Het diagnostisch interview met het kind of de jeugdige5 Het diagnostisch interview met ouders6 Het diagnostisch interview met het gezin7 Het psychodiagnostisch persoonlijkheidsonderzoek8 Neuropsychologische diagnostiek9 Aanvullende informatie over het schools functioneren10 Aanvullende informatie over het lichamelijk functioneren, inclusief het aanvragen van laboratorium- en beeldvormend onderzoek11.1 Groei-, regulatie- en hechtingsstoornissen bij het jonge kind11.2 Slaapstoornissen11.3 Genderidentiteitsstoornis11.4 Eetstoornissen bij de adolescent11.5 Ticstoornissen12 Organisch psychiatrische stoornissen13 Pervasieve ontwikkelingsstoornissen14 Schizofrenie15 Stemmingsstoornissen16 Angststoornissen17 Dwangstoornissen18 Somatoforme stoornissen19 Aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornissen20 Oppositioneel-opstandige en antisociale gedragsstoornissen21 Onderzoek en diagnostiek bij dove kinderen en jeugdigen22 Verstandelijk gehandicapten23 Ernstige sociale of psychosociale problematiek24 Diagnostiek bij leer- en gedragsproblemen op school25 Jeugdpsychiatrisch onderzoek in forensisch kader
Keywords: Jeugdpsychiatrie; Kinderpsychiatrie; Medische psychologie -- Kinderpsychiatrie