Angststoornissen bij kinderen - Scholing, Agnes, ....-; Braet, Caroline, 1961- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2002)
Kinderen zijn vaak bang. Het past bij de normale ontwikkeling dat kinderen met angst, piekeren en bezorgdheid reageren als ze worden geconfronteerd met situaties die bedreigend zijn. Kinderen kunnen echter lijden aan angsten die zo hevig en langdurig zijn dat hun ontwikkeling erdoor wordt belemmerd. In Angststoornissen bij kinderen worden behandelingen beschreven bij kinderen vanaf een jaar of zeven. Aan de hand van een viertal casussen wordt aandacht besteed aan de separatieangststoornis, paniekstoornis en/of agorafobie, de specifieke fobie, de sociale fobie, de gegeneraliseerde angststoornis en overige angstverschijnselen.
Keywords: Kinderangsten -- Gedragstherapie; Ontwikkelingspsychologie -- Speciale problemen