Schrijfgids voor studenten : eerste hulp bij schrijfproblemen en taalvragen - Tiggeler, Eric, 1961- (Den Haag : SDU, 2004)
Je hebt je onderzoek gedaan, je hebt een ongeordende berg gegevens, en je hebt een opdracht: schrijf een wetenschappelijke tekst. Een werkstuk, een paper, een scriptie. Hoe pak je dat aan? Waar begin je? Hoe los je de problemen op die zich tijdens het schrijven voordoen? Hoe argumenteer je, hoe gebruik je citaten en voetnoten? En ook: hoe verbeter je je taalgebruik? De Schrijfgids voor studenten is je eerste hulp bij schrijfproblemen en taalvragen. Het is een handig naslagwerkje dat laat zien hoe een goede wetenschappelijke tekst in elkaar zit, waar je op moet letten bij het formuleren en hoe je op een eenvoudige manier de kwaliteit van je tekst controleert en verbetert. De Schrijfgids voor studenten is een praktisch en onmisbaar opzoekboekje voor alle hbo- en wo-studenten. Het boek doet niet moeilijk: het is toegankelijk en begrijpelijk, en het is gemakkelijk te gebruiken door de vele korte checklists en een slim register.
Keywords: Schrijfvaardigheden -- Leermiddelen; Schrijfvaardigheden; Schrijven; Taal -- Didactiek; Nederlandse taal -- Schrijfvaardigheid; Nederlandse taal -- Stijl; Rapporten -- Nederlandse taal; Scripties -- Nederlandse taal