Cirkels van zorg : ethisch omgaan met ouderen - Gastmans, Chris, ....-; Vanlaere, Linus, ....- (Leuven : Davidsfonds, 2005)
Inhoudsopgave1 Ethisch omgaan met ouderen. Van mens- naar zorgvisie2 Zal ik u eens lekker wassen? Hygiënische zorg bij ouderen3 Van gebonden naar verbonden zorg. Vrijheidsbeperking bij ouderen4 Eet, drink en wees gelukkig. Maaltijdzorg voor ouderen5 Je laat mijn moeder toch niet verhongeren? Kunstmatige voedsel- en vochttoediening bij terminaal zieke ouderen met dementie6 Leven tot het bittere einde? Afbouw van medische behandelingen bij terminaal zieke ouderen7 Zo wil ik (niet) sterven. Euthanasie bij ouderen8 Waarom nog langer leven? Zelfdoding bij ouderen
Keywords: Ouderenzorg