Gids waterzuiveringstechnieken - Derden, An, ....-; Van den Broeck, Ernest, 1851-1932; Vergauwen, P., ....- (Gent : Academia press, 2001)
Water wordt in de industrie in de meest diverse processen gebruikt en met verschillende doelstellingen. Dit brengt met zich mee dat een enorme variteit aan contaminanten in bedrijfsafvalwater kunnen voorkomen, in diverse combinaties en concentraties. In dit rapport is een inventaris terug te vinden van de technieken die momenteel op industriële schaal toegepast worden voor de zuivering van industrieel afvalwater. In het totaal worden er 52 technieken (14 biologische, 9 chemische, 25 fysische en 4 andere technieken) besproken. Daarnaast bevat dit rapport een papieren weergave van het beslisondersteunend systeem (WASS, WAterzuiveringsSelectieSysteem). WASS is een hulpmiddel om, uitgaande van een specifiek afvalwater, geschikte combinaties van waterzuiveringstechnieken te kiezen.