Zorg voor de kwaliteit van de zorg - Vleugels, Arthur, ....- (Leuven : Universitaire pers, 2005)
Dit boek heeft niet de ambitie een volledig overzicht te bieden van het thema "kwaliteit van zorg" vandaag in Vlaanderen. Wel tekent het een actuele staalkaart vanuit verschillende domeinen van de zorg en vanuit verschillende invalshoeken. De auteurs zijn zielsverwanten van Professor Paul Quaethoven, vrienden, mensen die bezig zijn met kwaliteit van zorg, en mensen die gewoon dit boek zijn binnengewandeld. Voor Professor Paul Quaethoven dient - terecht - de zorg voor de kwaliteit van de zorg in Vlaanderen zich in te schrijven in wat internationaal gebeurt. Daarom kijkt ook dit boek ruimer dan alleen naar Vlaanderen. Het boek biedt een grote diversiteit aan taal en stijl, aan thema's en standpunten, aan ideeën en inzichten. Iedere bijdrage met één trefwoord samengevat gaat dit boek over accreditering, beleid, communicatie, de hoofdgeneesheer, klinische paden, de prijs van kwaliteit, maakbaarheid, medewerkersbeleid, medisch specialisten, ouderenzorg, patiëntenrechten, preventieve zorg, stuursystemen, thuiszorg, verantwoording, verpleegkunde en vrijwilligerswerk. Alles geschreven vanuit ervaring en deskundigheid en vanuit een herkenbare betrokkenheid bij het centrale thema: kwaliteit van zorg.
Keywords: Kwaliteitszorg -- Gezondheidszorg; Medical care -- Quality control