Tussen droom en daad : communicatie over beleidsintenties door de overheid - Gelders, Dave, ....- (Brugge : Vanden Broele, 2005)
Inhoudstafel: 1.Inleiding / 2.Wetgeving en plichtenleer in Nederland / 3.Wetgeving en plichtenleer in Belgi / 4.Politiek-ambtelijke verhoudingen in Nederland en Belgi / 5.Rol en houding van Nederlandse communicatieprofessionals / 6.Rol en houding van Nederlandse communicatieprofessionals / 7.Politieke context / 8.Kijk- en luistergeld: afgeschaft, of toch niet? / 9.Cannabis: gelegaliseerd, of toch niet? / 10.Besluit "Want tussen droom en daad staan wetten in den weg en praktische bezwaren...". Politici dromen almaar meer luidop: ze communiceren over allerhande beleidsintenties, maar kunnen die niet van vandaag op morgen realiseren, hoezeer ze dat soms ook geloven of ons willen doen geloven. Denk maar aan de lang aangekondigde afschaffing van het kijk- en luistergeld, de Olympische Spelen in Vlaanderen, de legalisering van cannabis, de bouw van een tweede nationale luchthaven, elk gezin een energiecheque van 75, brugpensioen op 60 jaar - In dit boek beschrijft Dave Gelders spitant
Keywords: Communicatie -- Openbare instellingen; Informatiebeleid -- Overheid; Media en politiek; Overheidscommunicatie