Armoede is...? Schets van een eeuw lang antwoorden uit het sociaal-wetenschappelijke veld - Levecque, Katia, 1973- (Antwerpen : Garant, 2004)
Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Armoede als een aparte werkelijkheid 2.1 Inleiding 2.2 Individuele armoedegrenzen 2.3 Institutionele armoedegrenzen 2.4 Consensuele armoedegrenzen 2.5 Gedragsmatige armoedegrenzen 2.6 Expert-armoedegrenzen 2.7 Statistische armoedegrenzen 2.8 Besluit 3 Het gelaat van armoede in het rijke westen 3.1 Inleiding 3.2 Armoede als honger en fysieke ontbering 3.3 Armoede als beperkt economisch kapitaal 3.4 Armoede als een subcultuur 3.5 Armoede als een netwerk van achterstellingen 3.6 Besluit 4 Besluit: armoede en armoede is twee 5 Bibliografie
Keywords: Armoede -- Geschiedenis