Een waardig levenseinde - Distelmans, Wim, ....- (Antwerpen : Houtekiet, 2005)
Inhoudsopgave1 Sterven zonder vermijdbare ellende2 De ontwikkeling van palliatieve zorg in Vlaanderen3 Landen met een euthanasiewet4 De gestructureerde palliatieve zorg5 Het slecht-nieuwsgesprek6 Actieve behandeling van ongeneeslijke zieken7 Pijn en symptoomcontrole8 Psychologische ondersteuning9 Sociale opvang10 Spiritualiteit11 Beslissingen over het levenseinde (inclusief euthanasie)12 De praktijk van de euthanasie(wet)13 Rouwen en rouwzorg14 Zinloos medisch handelen: het probleem van therapeutische hardnekkigheid15 Evolutie naar een nieuwe zorgcultuur16 Slotbeschouwing: waar staan we met de zorg rond het levenseinde?17 Bijlage: tips bij enkele technieken en medicamenten
Keywords: Euthanasie; Palliatieve zorg