Citaat en plagiaat - Schroevers, Sander, 1963- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2005)
In dit boekje wordt een groot aantal tips en aanbevelingen gegeven voor het citeren uit andermans werk en externe bronnen. De auteur, een jurist die regelmatig publiceert op het gebied van communicatie en taal, gaat daarbij in op de vele manieren van citeren, parafraseren, bronvermelding, titelbeschrijvingen, literatuurlijsten en dergelijke. Hij behandelt daarbij de specifieke vragen die spelen bij het citeren uit verschillende soorten bronnen (boeken, internet, cd-roms, databases, woordenboeken en dergelijke). Het boekje bevat veel praktijkvoorbeelden. De auteur maakt duidelijk waar de grens tussen het legale citaat en het illegale plagiaat ligt. Deze uitgave is vooral handig voor iedereen die stukken schrijft/publiceert, daarbij gebruik makend van externe bronnen. Een handig boekje, dat de ogen opent voor vele voetangels en klemmen.
Keywords: Refereren; Citaten; Citeren; Plagiaat