Digitale nieuwsbrieven : wat kunt u ermee en hoe pakt u het aan? - Roovers, Fransien, ....-; Roovers, Christien, ....- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2005)
Dit boekje in de serie 'Hoe formuleer ik het?' gaat over het schrijven van digitale nieuwsbrieven. Aan de orde komen voor- en nadelen, soorten brieven, het bepalen van doel en doelgroep, verschijningsfrequentie, vormgeving en structuur, inhoud en testen, versturen en schrijftips voor het beeldscherm en de nieuwsbrief. Bevat een checklist en een begrippenlijst. De auteurs zijn beiden communicatiedeskundige en hebben ruime ervaring opgedaan als adviseur in het vakgebied. Het boekje is helder gestructureerd en biedt veel praktische handvatten voor het schrijven en versturen van nieuwsbrieven. Het is zeer compleet, omdat zowel het gebruik als het schrijven en versturen aan de orde komen. Een echte aanrader als je met digitale nieuwsbrieven aan de slag gaat.
Keywords: Digitale communicatie; Digitale nieuwsbrieven -- Nederlandse taal; Teksten op beeldscherm