Neurologische aandoeningen : klinisch onderzoek - De Weerdt, Willy, ....- (Leuven : Acco, 2005)
Inhoud: 1) Het eerste contact met de patient 2) Spraak en taalstoornissen 3) Algemeen onderzoek 4) De craniale zenuwen 5) Het motorisch systeem 6) Onderzoek van de gevoeligheid 7) Praxie-, gnosie- en lichaamsschemastoornissen 8) Andere corticale functiestoornissen. Het boek is verrijkt met een interactieve cd-rom. Deze cd-rom bevat de volledige tekst van het bijhorende handboek. Videoclips illustreren het klinisch onderzoek en de diverse neurologische deficits. De interacties betrekken de lezer actief bij het leerproces. De cd-rom is voorzien van zoekfuncties met trefwoorden zodat deze ook als naslagwerk kan gebruikt worden.
Keywords: Hersenen; Klinische psychologie; Neurologie; Neurologische aandoeningen; Psycho-motoriek.