Übungsbuch deutsche Grammatik - ten Cate, Abraham P., 1946-; De Vries, Erwin K., ....- (Bussum : Coutinho, 2005)
Met het verschijnen van de eerste druk van de Deutsche Grammatik ontstond al direct de behoefte aan oefenmateriaal dat de grammatica die in het boek gepresenteerd wordt, op de voet volgt. Dit nieuwe Übungsbuch voorziet in die behoefte. Het bevat uitdagende oefeningen waarin zeer eigentijdse en relevante teksten worden gebruikt. Het oefenmateriaal wordt in kleine porties aangeboden. Daardoor is het mogelijk om snel door te gaan naar een volgend gedeelte als dat kan, en juist even stil te staan bij een onderwerp om het op verschillende manieren te oefenen als dat nodig is.
Keywords: Grammatica : Duits; Taalkunde -- Duits; Duitse taal -- Grammatica -- Oefeningen