Wegwijzer wetenschappelijk werk : bronnen voor papers en verhandelingen in de bedrijfseconomie - Coninckx, Daniël, 1956-; Van Ootegem, Luc, 1964- (Leuven : LannooCampus, 2006)
Een paper, eindwerk of verhandeling schrijven is voor veel studenten een hele uitdaging. Hoe vinden ze een onderwerp? Hoe bakenen ze een onderzoeksvraag af? Hoe zoeken ze een goede titel? Hoe vinden ze een gepaste werkmethode? Hoe komen ze geschikte bronnen en studies op het spoor? Trouwens, ook voor de docenten geldt de uitdaging: ze moeten interessante en haalbare onderwerpen voorstellen, literatuurtips geven, onderzoeksmethodes aanreiken, zoekstrategieën aanleren, ... Dit studieboek is een unieke gids die de weg wijst naar bronnen en literatuur én die tal van onderzoeksvoorbeelden geeft: dit alles toegespitst op de studiegebieden economie, toegepaste economie, handelswetenschappen, bedrijfseconomie of bedrijfskunde. En dit zowel voor afstudeerrichtingen (marketing, strategisch management, fiscaliteit en accountancy, ...) als voor interessante hulpwetenschappen (geschiedenis, bedrijfscommunicatie, filosofie, sociologie, ...) én boeiende aanverwante onderzoeksdomeinen, zoals sport- of cultuureconomie. Wegwijzer wetenschappelijk werk kan gebruikt worden als grasduinboek voor studenten en docenten, maar ook als handboek voor vakken 'onderzoeksmethodologie', 'wetenschappelijk werk', 'eindwerken', ... De lezer vindt een massa inspirerend materiaal, goed geordend en gebruiksvriendelijk aangeboden. Het naslagwerk is bedoeld voor studenten en docenten in een Master Handelswetenschappen of (Toegepaste) Economische Wetenschappen alsook voor studenten en docenten in een professionele Bachelor Bedrijfskunde. Als gebruiker van dit boek krijg je toegang tot de bijhorende website waar je bij elk hoofdstuk een reeks oefeningen (over zoekstrategieën, informatievaardigheden, ...) vindt met voorbeeldoplossingen.
Keywords: Bronnengids; bedrijfskunde; Bronnengidsen -- Economie en handel; Handelswetenschappen -- Onderwijs; Informatievaardigheden; Literatuuronderzoek -- Bedrijfskunde; Literatuuronderzoek -- Economie en handel; Literatuuronderzoek; Online literatuuronderzoek; Schrijven; Scriptie; Wetenschappelijk onderzoek