Politiek in mijn gemeente - Ackaert, Johan, 1957- (Leuven : Davidsfonds, 2006)
Wat er in de Wetstraat gebeurt, zien we alle dagen in het nieuws. Maar wat speelt er zich af in de Dorpsstraat? In welke mate zijn de Vlamingen betrokken bij de lokale politiek? Politiek in mijn gemeente biedt een unieke kijk op het complexe spel van de lokale politiek. De auteur geeft een scherpe en boeiende analyse van de achtertuin van de politiek. Ook de verhouding tussen lokale overheden en de nationale politiek komt daarbij aan bod. Een must voor al wie actief of passief met gemeentepolitiek bezig is in deze verkiezingstijden.InhoudsopgaveHoofdstuk I InleidingHoofdstuk II Het kiessysteemHoofdstuk III De betrokkenheid van de kiezersHoofdstuk IV Evoluties in het lokale politieke landschapHoofdstuk V De vorming van bestuursmeerderhedenHoofdstuk VI De mandatarissenHoofdstuk VII Wat doen lokale politici?Hoofdstuk VIII Is de Dorpsstraat de Wetstraat niet?Hoofdstuk IX Lokale politici in de nationale politiek, nationale politici in de lokale politiekHoofdstuk X Veranderingen in de lokale politiek
Keywords: Gemeente; Gemeentebeleid; Jeugdpsychiatrie -- Tijdschriften; Jeugdpsychologie -- Tijdschriften; Kinderpsychiatrie -- Tijdschriften; Kinderpsychologie -- Tijdschriften; Politiek