Goed gespeld : de groene spellingsregels in een handig overzicht - Winterkamp, Judith, ....-; Wopereis, Marlies, ....- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2006)
De nieuwe spelling die in 2006 is ingevoerd, heeft heel wat commotie teweeggebracht. Tegenstanders van deze spelling hanteren een 'witte spelling'. Maar de overheid en het onderwijs zijn gehouden aan de nieuwe spelling volgens het 'Groene boekje'. Voor mensen die zich aan de nieuwe spelling moeten of willen houden, heeft Kluwer dit boek op de markt gebracht en gelijktijdig het vrijwel identieke boek 'Hoe spel je dat?' in de reeks Secretaresse Assistent. Het hier besproken boek verscheen in de reeks TaalAnker. 'Hoe spel je dat' heeft als extra een Inhoudsopgave van de Online Secretaresse Assistent. Verder zijn de boekjes identiek qua inhoud. Behandeld worden zaken als: aaneenschrijven, accenten, hoofdletters, trema's, tussen-n en -s en aardrijkskundige namen. De leidraad van het Groene boekje wordt in eenvoudige taal en met veel voorbeelden helder uitgelegd. Heel handig voor elke taalgebruiker.
Keywords: Dutch language -- Orthography and spelling; Nederlandse spelling; Spelling