De eenvoud van projectmatig werken - Spanjer, M., ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2004)
Inhoudsopgave : 1 Projectmatig werken: wij doen het al 2 Andere manieren van werken 2.1 Routinematig werken 2.2 Improviserend werken 2.3 De prima-vragenlijst 3 Wat is projectmatig werken?3.1 Kenmerken van projectmatig werken 3.2 De werking van projectmatig werken 4 Wanneer projectmatig werken? 4.1 Een probleemstelling 4.2 Een omschreven resultaat 4.3 De opdrachtgever 4.4 Een nieuw idee, een unieke kans 4.5 Beperkte tijd 4.6 Beperkte middelen 4.7 Multidisciplinaire samenwerking 5 Het project in fasen 5.1 Fasering bij projectmatig werken 5.2 De initiatieffase 5.3 De uitwerkingsfase 5.3.1 De probleemstelling 5.3.2 Doelgroepen 5.3.3 De resultaten 5.3.4 Activiteiten 5.3.5 Projectleden/projectmedewerkers 5.3.6 De globale begroting 5.3.7 De risicoanalyse 5.3.8 De afsluiting van de uitwerkingsfase 5.4 De voorbereidingsfase 5.4.1 Het planningsoverzicht 5.4.2 Het middelenoverzicht 5.4.3 De voortgangsrapportage 5.4.4 De checklist 5.5 De uitvoeringsfase 5.6 De nazorgfase 6 Werken in teamverband 6.1 Samenwerken 6.1.1 Taakgerichte en sociaal-emotionele activiteiten 6.1.2 De vaardigheid tot samenwerking 6.2 De structuur 6.2.1 De lat-relatie tussen project en organisatie 6.2.2 De projectorganisatie 6.2.3 De cultuur 6.3 Teambuilding 6.3.1 Wat is een team? 6.3.2 Samenstelling van een team 6.3.3 Eigenschappen van echte teamleden 6.3.4 Een succesvol team 6.3.5 Wanneer is teamwork essentieel? Bijlagen
Keywords: Projectmanagement