De essentie van netwerken : ontwikkel je eigen netwerkstijl - De Jong, Ria, ....-; Starren, Harry G., ....- (Den Haag : Academic service, 2006)
Golfen met 'belangrijke personen' en netwerkborrels aflopen om opdrachten binnen te slepen. Dat is het clichébeeld van netwerken. Geen wonder dat veel mensen denken dat netwerken niets voor hen is. Terwijl een goed netwerk zoveel deuren kan openen. Het is dus hoog tijd dat naast dit clichébeeld ook andere beelden van netwerken worden gezet. Want er is niet één manier van netwerken, er zijn vele manieren, zoveel als er mensen zijn. De essentie van netwerken laat zien hoe je je eigen netwerkstijl ontwikkelt. De belangrijkste regel: doe nooit iets omdat je denkt dat het moet. Netwerken werkt alleen als je doet wat je leuk vindt. Zo maak je anderen enthousiast en kun je hen aan je binden. Dit boek helpt je in kaart te brengen wat jij anderen te bieden hebt, hoe je netwerk er op dit moment uitziet en hoe je het op een natuurlijke manier kunt uitbreiden. Alle facetten van het netwerken worden geïllustreerd met originele voorbeelden. Niet zozeer om letterlijk op te volgen, maar meer als bron van inspiratie voor jouw persoonlijke aanpak. Want als je kiest voor je eigen stijl, bouw je op een prettige, ongedwongen manier een netwerk dat staat als een huis.
Inhoudsopgave : Voorwoord door Harry Starren Leeswijzer 1 Dit is netwerken 2 Wat maakt dat netwerken werkt? 3 Wat is jouw verhaal? Interview met Karen Romme 4 Je netwerk in kaart brengen Interview met Bert-Jan van den Akker 5 Investeren in je netwerk Interview met Anita van Soest 6 Oogsten Interview met Arie Klerk 7 Je netwerk uitbreiden Interview met Annemieke Hoksbergen Bijlage: Meer lezen Dankwoord
Keywords: Sociale netwerken