Internationale zakenbrieven - Schroevers, Sander, 1963- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2006)
Hoe heet een attachment in het Italiaans? In dit kleine naslagwerk voor handelscorrespondentie in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans vindt men het antwoord. Sinds het elektronisch briefverkeer zijn intrede heeft gedaan, zijn er nieuwe woorden bijgekomen in de Europese talen, maar ook technologische veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan de toetsenborden die verschillen van land tot land. Ook de schrijfgebruiken die velen vroeger op school leerden, behoeven af en toe een update. Deze gids gaat in op (verschillen in) briefindeling, e-mail en fax, interpunctie, computergebruik, afwijkende letters, telefoonalfabetten, adresopbouw, plaats-, streek- en landnamen, internetadressen, accenten en feestdagen in de vijf talen. Een praktisch gidsje voor naast de computer van elke schrijver van internationale zakenbrieven.
Keywords: Handelscorrespondentie; Zakenbrieven