Dit is marketing! - ten Berge, Loek, ....-; van Kooten, Johan, ....- (Bussum : Coutinho, 2006)
Wat is marketing eigenlijk? Daar heeft iedereen wel een idee over. Maar velen zullen er in hun kennismaking met dit fascinerende vak achter komen dat marketing veel meer aspecten kent dan ze aanvankelijk dachten. Zo zijn de succesverhalen van de Senseo Crema en easyJet niet alleen gebaseerd op een goede reclamecampagne. Deze inleiding in de marketing geeft met behulp van veel voorbeelden een compleet overzicht van het hele vakgebied. Bij de samenstelling is uitgegaan van de NIMA-A-exameneisen en de basisopleidingen van het Instima Vormingsinstituut. Met behulp van uitgebreid oefenmateriaal kunnen studenten zich de stof daadwerkelijk eigen maken. Na bestudering van dit boek moet het behalen van een marketingdiploma dan ook geen probleem meer zijn. Dit handzame en volledige overzicht in combinatie met de vele voorbeelden en oefeningen, maakt Dit is marketing! tot een ideaal boek voor inleidende colleges bij vele opleidingen. 1. Marketing: basisbegrippen. 2. Marketingplanningsproces. 3. Omgevingsanalyse. 4. Afnemersgedrag. 5. Marktonderzoek en statistiek. 6. Productbeleid. 7. Prijsbeleid. 8. Distributiebeleid. 9. Promotiebeleid. 10. Toepassingsgebieden
Keywords: Social Sciences and Humanities. Marketing -- Marketing (General).