Effecten van alternatieve afhandeling voor druggebruikers - De Ruyver, Brice, 1954-2017; Lemaître, André, ....-; Ponsaers, Paul, 1952- (Gent : Academia press, 2007)
"Het effect van alternatieve maatregelen en sancties voor druggebruikders: bestaat het of bestaat het niet? Gaat het met andere woorden om een nuloperatie of een mirakeloplossing? Tot nog toe kon geen "Belgisch" antwoord gegeven worden op deze vraag.Efectstudies van strafrechterlijkge interventie - al dan niet voor specifieke doelgroepen - gebeuren immers niet zo vaak in België. Nu wel. Het huidige onderzoek ging na hoe effectief alternatieve maatregelen en sancties zijn voor druggebruikers, op het vlak van recidive en verbetering in verschillende levensdomeinen (druggebruik, werk, huisvesting,...). De resultaten van de effectmeting leest u in dit boek, net als de resultaten van interviews met personen die op professionele wijze of als everaringsdeskundige in aanraking komen met alternatieve behandeling. Wat vinden magistraten, hulpverleners en druggebruikers zelf van alternatieve maatregelen en sancties? Dit boek brengt u dus een boeiende mix van cijfers en citaten.
Inhoudsopgave : I Algemene inleiding II Introduction III Contextualisation de la recherche IV Règlement alternatif: une modalité n'est pas l'autre V Effecten van alternatieve afhandeling VI Attitudes ten aanzien van alternatieve afhandeling
Teksten in het Nederlands en het Frans.
Keywords: Alternatieve straffen; Drug abuse -- Alternative treatment -- Belgium; Drugs -- Wetgeving -- België; Drugsverslaving