Europese mandarijnen : een blik achter de schermen van de Europese Commissie - Eppink, D. J. (Derk Jan), 1944- (Tielt : Lannoo, 2007)
Ruim zeven jaar werkte Derk-Jan Eppink als topambtenaar in de achterkamertjes van de Europese Commissie. De Commissie geniet bij het grote publiek weinig bekendheid, maar beslist wel over het reilen en zeilen en de toekomst van bijna een half miljard Europeanen. Nu hij zijn functie heeft neergelegd om in New York te gaan werken, blikt hij terug op zijn Europese tijd. In dit boek gunt Eppink de lezer in zijn bekende ironische stijl een zeldzame blik achter de schermen van Europa. Op onnavolgbare wijze schetst hij een portret van de 'Europese mandarijnen', de topambtenaren van de Europese Commissie, over wie een Duits eurocommissaris recent nog zei dat ze 'te veel macht hebben en te weinig worden gecontroleerd'...
Keywords: Europese Commissie; Europese instellingen