Van vraag tot tekst : praktische leidraad voor literatuurverslagen - Raedts, Mariet, ....-; Masui, Chris, ....- (Leuven : Acco, 2007)
In het hoger onderwijs is het maken van een literatuurverslag een veel voorkomende taak. Vrijwel elk eindwerk of elke masterproef bevat een hoofdstuk waarin een overzicht wordt gegeven van de geraadpleegde (wetenschappelijke) teksten. Daarnaast maken literatuurverslagen vaak het voorwerp uit van een paper of werkstuk voor diverse opleidingsonderdelen. Het schrijven van een literatuurverslag of een research review veronderstelt een hele reeks competenties. In dit boek ligt de klemtoon op het rapporteringsaspect. We leggen uit hoe men de geselecteerde bronteksten kan weergeven in literatuurnota's, hoe men op basis van deze nota's een schema kan opstellen voor het lieteratuurverslag en hoe men de uiteindelijke tekst van het verslag vorm kan geven. Ook het refereren in de tekst zelf en het opstellen van een referentielijst komen aan bod. Dit alles wordt stap voor stap verduidelijkt aan de hand van een uitgewerkt voorbeeld.
Keywords: Bibliografische referenties; Bronverwijzingen; Literatuuronderzoek; Onderzoeksrapporten; Scripties; Wetenschappelijke rapporten