Oceanen van creativiteit : 15 jaar multimedia (1990-2005) - De Maeyer, Christel, ....- (Leuven : LannooCampus, 2006)
Multimedia is een tegenwoordig veel gebruikte term, maar dikwijls ten onrechte. Dit boek legt uit wat een multimediaproject juist inhoud, hoe het tot stand komt en wat er allemaal komt bij kijken. Het is geen theoretische uiteenzetting maar een 'verhaal' geschreven vanuit de praktijk. Het boek start met een overzicht van de ontwikkelingen op het vlak van multimediatoepassingen in de voorbije 15 jaar, om vervolgens de verschillende aspecten ervan te belichten. Dit wordt prachtig geïllustreerd met een drietal ontworpen producties, waarvan de totstandkoming volledig uit de doeken wordt gedaan. De praktische toets volgt uit een zestal interviews met vertegenwoordigers van belangrijke multimediabedrijven in België. Tot slot geeft de auteur nog haar visie op de toekomst van het multimediagebeuren. Het boek biedt boeiende lectuur voor al wie interesse heeft voor het multimediagebeuren en wat daar bij komt kijken, en in het bijzonder voor designers en ontwikkelaars van multimediaproducten.