Veiligheid op het werk - Mahieu, Jacqueline, ....- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2007)
In de serie Hoe formuleer ik het? staat communicatie op de werkvloer centraal. Elk deel biedt tal van praktische tips over de meest effectieve aanpak in herkenbare werksituaties. U ontdekt hoe u bij collega's of klanten de door u gewenste reactie kunt oproepen door u mondeling, schriftelijk en non-verbaal effectiever uit te drukken. Over dit deel Veiligheid op het werk behandelt verschillende veiligheidsaspecten. Zo gelden er wettelijke eisen voor een ontruimingsplan. Waar moet zo'n plan aan voldoen en hoe communiceert u dit alles aan de medewerkers? Bij persoonlijke veiligheid gaat het vooral over pesten. Wat kunt u doen of zeggen om het pesten de kop in te drukken? Bedrijfsveiligheid draait vooral om het voorkomen van diefstal. Is iedereen op de hoogte van de regels? Tot slot is er de digitale veiligheid. Virussen, Trojaanse paarden, spam en spyware zijn niet alleen lastig, ze kunnen een heel bedrijf platleggen. Hoe zorgt u dat iedereen het belang van digitale veiligheid inziet en daar tijdens het internetten en e-mailen naar handelt? Veiligheid op het werk bevat belangrijke informatie en handige tips. De vele voorbeelden van gesprekken, e-mails en andere stukken, zoals een ontruimingsplan en pestprotocol, helpen u op weg bij de communicatie over veiligheid.
Keywords: Arbeidsveiligheid; Nederland; Veiligheid