Sociologie : een klassieke en hedendaagse benadering - Vincke, Johny, 1956-2009 (Gent : Academia press, 2007)
Sociologie, een klassieke en hedendaagse benadering is een eerste kennismaking met de studie van de sociale werkelijkheid. Het boek is een klassieke benadering omdat de auteur niet voorbijgaat aan de theoretische denkers die het vakgebied vorm hebben gegeven en het is tegelijkertijd een hedendaagse benadering omdat de auteur door middel van toepassing wil aantonen hoe de klassieke zienswijzen inzicht brengen in onze hedendaagse samenleving. Inhoudsopgave
Inhoudsopgave : Hoofdstuk 1: Sociologie, een eerste kennismakingHoofdstuk 2: Ontstaan van het georganiseerd samenleven: opbouw, inhoud en vormHoofdstuk 3: Het georganiseerd samenleven: relaties en structuren Hoofdstuk 4: Socialisatie Hoofdstuk 5: Sociale controle, deviantie Hoofdstuk 6: Vormen van samenleven Hoofdstuk 7: Sociale stratificatieHoofdstuk 8: Religie en zingeving Hoofdstuk 9: Korte historiek van de sociologie
Keywords: Sociologie