Zorg voor allochtone ouderen. - Talloen, David, ....-; Talloen, David, ....- (Mechelen : Kluwer, 2007)
Inhoudsopgave 1. Van gastarbeider naar allochtoon 2. Hoe vraag en aanbod elkaar niet vinden 3. Specifieke aandachtspunten bij allochtone ouderen en mogelijke oplossingen 4. Interculturalisering: visie, praktijkvoorbeelden en hulpmiddelen 5. Enkele beleidssuggesties 'Zorg voor allochtone ouderen' is een weerslag van de opgedane ervaringen in het werken met allochtone ouderen in Vlaanderen en Brussel. Naast het schetsen van de maatschappelijke positie van allochtone ouderen wil dit boek aantonen waarom ze een risicogroep dreigen te worden. Maar het wil vooral mogelijke oplossingen aanreiken. Dit wordt gedaan op het niveau van het individu, van de organisatie, als van het beleid. Deze publicatie wil bruggen bouwen en is een uitstekend handboek voor wie wil werken aan de interculturalisering van onze dienst- en zorgverlening voor ouderen.
Specifieke aandachtspunten bij allochtone ouderen en mogelijke oplossingen 03. / p. 45
Keywords: Geriatric Nursing; Migranten -- Ouderen -- Sociale welzijnszorg; Migranten -- Ouderenzorg