Vlot en helder schrijven - Bouman, Jolanda, ....- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2007)
Dit boek is een reprint van de eerste drie hoofdstukken uit 'Hoe schrijf je dat?' Schrijftips en taalregels van dezelfde auteur. Het gaat om de hoofdstukken: 1 De vaart erin - tips om een tekst levendig en persoonlijk te maken, 2 Begrijpelijke taal, tips op zins- en woordniveau om de duidelijkheid van een tekst te bevorderen en 3 Kort en bondig - tips om omslachtige formuleringen te voorkomen. In de serie Hoe formuleer ik het? waartoe dit deel behoort, staat communicatie op de werkvloer centraal. De talrijke voorbeelden in dit boekje sluiten daarbij aan. De tips zijn bruikbaar. Dit handige en handzame adviezenboekje zal op het bureau van menige ambtenaar niet misstaan. Maar wat deze heruitgave toevoegt, is niet bepaald helder, want het aanbod van dit soort boekjes is intussen enorm.
Keywords: Schrijfvaardigheden; Schrijven